Ostatnie lata uświadomiły wielu osobom, jak ważne jest dbanie o swoje zdrowie. Jednym z warunków takiej dbałości jest zdrowa żywność, wolna od wszelkiego rodzaju szkodliwych substancji. Takich osób jest coraz więcej. Często borykają się oni z pytaniem (wiem z autopsji): którą restaurację można odwiedzić, by nie narazić się na kłopoty zdrowotne. Jeśli na co dzień unika się konserwantów czy ulepszaczy, spożycie nawet niewielkiej ilości tych dodatków w potrawach wiąże się z mniejszymi lub większymi nieprzyjemnościami. Organizm natychmiast wychwytuje je jako truciznę.
Jesz, płacisz (i to niekiedy niemało), a potem źle się czujesz. Dziękuję.
Dlatego w imieniu osób dbających o swoje zdrowie, które na co dzień starannie dobierają produkty spożywcze, które są wolne od konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego czy sztucznych ulepszaczy smaku, restauracja otrzymała trzy pytania:
– Czy takie osoby mogą bez obaw skorzystać z Państwa usług gastronomicznych?
– Jeśli tak, to dlaczego?
– Czy klienci zadają pytania o jakość podanych potraw, czy raczej jest im to obojętne?
Pytania zostały zadane dwukrotnie (na maila dyrektora generalnego: kontakt@mazurkashotel.pl):
– 16 lutego o godz. 12:00
– 9 maja o godz. 9:31
oraz dodatkowo na maila: recepcja@mazurkashotel.pl
– 9 maja o godz. 9:32
Do dzisiaj nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Pytania dotyczyły kwestii podstawowych, związanych z jakością serwowanych potraw, a więc informacji o działalności restauracji.
Były zadane w imieniu osób dbających o swoje zdrowie. Dlatego mamy obowiązek poinformować opinię publiczną, jak zostały potraktowane przez restaurację. Co niniejszym czynimy.
Pola Neis
foto: Pixabay