Ostatnie lata uświadomiły wielu osobom, jak ważne jest dbanie o swoje zdrowie. Jednym z warunków takiej dbałości jest zdrowa żywność, wolna od wszelkiego rodzaju szkodliwych substancji. Takich osób jest coraz więcej. Często borykają się oni z pytaniem (wiem z autopsji): którą restaurację można odwiedzić, by nie narazić się na kłopoty zdrowotne. Jeśli na co dzień unika się konserwantów czy ulepszaczy, spożycie nawet niewielkiej ilości tych dodatków w potrawach wiąże się z mniejszymi lub większymi nieprzyjemnościami. Organizm natychmiast wychwytuje je jako truciznę.
Jesz, płacisz (i to niekiedy niemało), a potem źle się czujesz. Dziękuję.
Dlatego w imieniu osób dbających o swoje zdrowie, które na co dzień starannie dobierają produkty spożywcze, które są wolne od konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego czy sztucznego cukru i ulepszaczy smaku, Kuchnia Vikinga otrzymała pytania:
– Czy takie osoby mogą bez obaw skorzystać z Państwa usług gastronomicznych? – Jeśli tak, to dlaczego?
– Czy klienci zadają pytania o jakość potraw, czy raczej jest im to obojętne?
– Czy pytają o skład produktów, producenta?
– Ilu dietetyków zatrudnia spółka? – Prosimy o podanie ich nazwisk i wykształcenia (wyjaśnienie do pytania: spółka w ofercie ma darmowe konsultacje z dietetykiem)
I pytania ogólne:
– Skąd nazwa „Kuchnia Vikinga„?
Wikingowie to bowiem najemni wojownicy, którzy od VIII wieku podejmowali dalekie wyprawy o charakterze rabunkowym, kupieckim i osadniczym.
– Co to ma wspólnego z Państwa ofertą?
Na stronie internetowej jest zapewnienie, że firma to 100% polskiego kapitału.
– Dlaczego więc większość produktów ma nazwę angielską, a stacjonarne punkty sprzedaży to „Viking Point”, a nie – Punkt Stacjonarny Vikinga?
Pytania zostały zadane dwukrotnie na maile: biuro@kuchniavikinga.pl i dietetyk@kuchniavikinga.pl
– 12 sierpnia o godz. 13:20
– 21 sierpnia o godz. 9:12
Do dzisiaj nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Pytania dotyczyły kwestii podstawowych, związanych z jakością serwowanych potraw, a więc informacji o działalności serwisu internetowego.
Były zadane w imieniu osób dbających o swoje zdrowie.
Dlatego mamy obowiązek poinformować opinię publiczną, jak zostały potraktowane przez serwis. Co niniejszym czynimy.
Pola Neis
foto: Pixabay
Artykuły powiązane:
– Kuchnia Vikinga i… ocieplenie klimatu
– Jak powinna wyglądać prawidłowa konsultacja dietetyczna? W tle kuchniavikinga.pl